Takaisin ylös ↑ Feedcowboy.com

Homeopatia on turvallinen ja tutkittu hoitomuoto

Suomen Homeopaatit Ry | 16.10.2019


Maailman terveysjärjestön (WHO) mukaan homeopatia on toiseksi eniten käytetty hoitomuoto maailmassa ja se näkee suositeltavana, että homeopatia, muiden täydentävien hoitomuotojen kanssa, integroitaisiin osaksi kansallisia terveydenhoitojärjestelmiä.

Homeopaattinen hoito on turvallista. Koulutettu, ammattimainen homeopaatti osaa tunnistaa tilanteet, jossa asiakas on parasta ohjata lääkärin hoitoon. Homeopaatit eivät tee diagnooseja, eivätkä koskaan puutu lääkärin määräämiin lääkityksiin tai hoitoihin, vaan pyrkii aina avoimeen yhteistyöhön kaikkien hoitavien tahojen kanssa.

Homeopatia on hyvä hoitomuoto lääketieteen rinnalla käytettäväksi. Ammattimaisissa käsissä homeopatia on lempeä, myrkytön ja tehokas täydentävä hoitomuoto, jonka saatavuus ja laillinen asema tulisi turvata myös Suomessa. Hyviä esimerkkejä homeopatian asemasta maailmalla paljonkin, mm. Sveitsi uudisti järjestelmäänsä vuonna 2017 ottaen homeopatian ja kiinalaisin lääketieteen osaksi julkista terveydenhuoltoa. Päätös perusteltiin sekä hoitotuloksilla että taloudellisella tehokkuudella.

Homeopaattisten lääkeaineiden valmistus ja testausprosessit ovat energiankäytön näkökulmasta vähäintensiivisiä, myrkyttömiä ja näin luonnon tasapainoa ylläpitäviä. Sen käyttö ja tukeminen kansallisella tasolla on nykyaikana perusteltua myös ympäristönäkökulmista.

Homeopatiasta ja sen hoitotuloksista on – toisin kuin mediassa kategorisesti annetaan ymmärtää – olemassa laadukkaita tutkimuksia. Niitä on määrällisesti tehty huomattavasti vähemmän kuin länsimaisesta lääketieteestä, mutta tulokset ovat lupaavia. Vuoden 2014 loppuun mennessä yli 100 vertaisarvioiduissa julkaisussa oli julkaistu 189 satunnaistettua kontrolloitua koetta (RCT), joista 41% oli tuloksiltaan homeopatialle myönteisiä, 5% kielteisiä ja 54% määrittelemättömiä (inconclusive). Vertailun vuoksi todettakoon, että vastaavat luvut länsimaisista lääkkeistä tehdyistä tutkimustuloksista olivat 44% myönteisiä, 7% kielteisiä ja 49% määrittämättömiä (inconclusive) Lisätietoa ja muitakin tutkimuksia homeopatiasta löydätte mm. sivuilta https://www.hri-research.org.

On huomioitava myös, että homeopaattisten lääkeaineiden käytöllä voidaan vähentää antibioottien käyttöä sekä eläinten että ihmisten hoidossa. Koska kasvava antibioottiresistenssi uhkaa käytössä olevia terveydenhoitojärjestelmiä, ovat kaikki keinot antibioottien käytön vähentämiseksi arvokkaita.

Homeopatia on hyödyllinen integratiivisena hoitona antibioottiresistenssin ongelmassa, erityisesti
lasten ylähengitystulehduskierteissä. Viimeisimmät tulokset kliinisillä tutkimuksilla osoittavat homeopatian tehokkuuden ylähengitystietulehduksiin; potilaat paranivat nopeammin ja vähemmillä haittavaikutuksilla. Ylähengitystieoireet sisälsivät oireita kuten yskä, nielutulehdus, keskikorvantulehdus ja akuutti poskiontelon tulehdus.

Homeopaatin opinnot kestävät 4 vuotta, opintojen lisäksi vaaditaan lääketieteen opintoja 25 opintopisteen verran. Homeopaattiset lääkeaineet ovat FIMEAn valvonnan alaisia lääkevalmisteita. Lääkeaineet valmistetaan lääkeainetehtaissa ympäri maailmaa. Suomessa myynnissä olevat lääkeaineet ovat yleisimmin englantilaisen Helioksen valmistamia https://www.helios.co.uk/.

Ammattimaiset ja koulutetut homeopaatit löydät sivuiltamme www.homeopaatit.fi.

Suomen Homeopaatit ry

Lähteet:

WHO 1999: Integrating homeopathy in health systems https://www.who.int/bulletin/archives/77%282%29160.pdf

https://www.hri-research.org/resources/homeopathy-the-debate/the-swiss-hta-report-on-homeopathy/ 

EUROCAM Second-update-international-survey-URTIs https://facultyofhomeopathy.org/wpcontent/uploads/2018/02/Second-update-international-survey-URTIs.pdf

Jaa:

";
← Edellinen blogikirjoitus ← Edellinen Seuraava blogikirjoitus → Seuraava →
Voiko 5G olla uhka terveydelle?! Homeopatia avuksi vilustumiseen ja flunssaan