Takaisin ylös ↑ Feedcowboy.com

Homeopaatti Satu Järvilehto: Meidän jokapäiväinen lääkkeemme

| 2.9.2016


Lueskelin tänään FB keskustelua , jonka Hesarin pienen budjetin ruokajuttu oli herättänyt.

Ei liity ruokailuun tai pieneen budjettiin mitenkään, mutta aika moni jutun kommentoija oli kysynyt, onko päivän budjettiin laskettu ruoan lisäksi myös lääkkeet. Mitä ihmettä? Moni ihminen mieltää siis lääkkeet yhtä yleiseksi ja välttämättömäksi ostokseksi kuin ruoan . Lääkekulu mielletään siis kaikille kuuluvaksi välttämättömäksi menoksi.

Ihan maalaisjärjellä ajatellen lääkettä on syytä syödä vain kahdesta syystä. Ensimmäinen on parantaa sairaus , mieluiten aika pian. Toinen vaihtoehto on, että kehossa on jotain pahasti ja peruuttamattomasti rikki, jolloin lääkettä tarvitaan paikkailemaan kehon omaa toimintaa , jotta pysytään hengissä.

Kaikenlainen muu lääkkeiden syöminen on turhaa ja usein jopa vaarallista. Homeopaattina kyselen aina asiakkailta heidän lääkityksistään. En siksi, että puuttuisin niihin millään tavalla (se on lääkärin hommaa) vaan, koska haluan erottaa mitkä asiakkaan kertomat oireet ovat hänen ”omiaan” ja mitkä johtuvat hänen käyttämistä lääkkeistä.

On tosi yleistä, että periaatteessa ihan terveillä ihmisillä on liuta lääkkeitä, joita he ottavat epämääräisiin oireisiin. Joku on joskus määrännyt lääkkeen johonkin hankaluuteen, jonka jälkeen se on pysynyt mukana repertuaarissa vuositolkulla. Jotkut näistä lääkkeistä ovat sellaisia, joiden pakkausselosteessa erikseen mainitaan, että niitä tulee käyttää vain lyhyen aikaa.

Valitettavasti kaikilla lääkkeillä on vaikutuksen lisäksi myös haittavaikutukset. Lisäksi, kun hankaluudet ja pienet vaivat lääkitään hiljaiseksi, saattaa niistä kasvaa isompi ongelma. Oireen syyhyn ei puututa, nuijitaan vain kehon viisas reaktio hiljaiseksi!

Jos nenä valuu pölyisissä tiloissa tai homeisissa taloissa, olisi syytä välttää niitä ja pitää varalla taskussaan paperinenäliinoja. Keho toimii parhaalla mahdollisella tavalla, nenän valuminen on hyvinkin tarkoituksenmukaista, se estää hiukkasten pääsyn keuhkoihin. Nasonexia vuosikausia nenäänsä suihkuttelevalle hometalossa työskentelevälle saattaa kehittyä astma.

Tai jos mahassa närästää ja korventaa aina, kun on syönyt huonosti ja elänyt muutenkin epäsäännöllistä elämää, pitäisi ruokavalio muuttaa ja painua aikaisemmin nukkumaan, eikä nappailla Somacia ja jatkaa samaan tahtiin. Somacia vuosikausia napsivalle kun saattaa tulla muita ongelmia ruoansulatukseen, vaikkapa ärtyneen suolen oireyhtymä.

Näitä hiljaiseksi lääkittyjen oireiden seurauksia sitten lääkitään taas uusilla lääkkeillä. Kansa tarvitsee jokapäiväisen leipänsä lisäksi jokapäiväisen lääkkeensä.

Homeopaatti Satu Järvilehto

Jaa:

";
← Edellinen blogikirjoitus ← Edellinen Seuraava blogikirjoitus → Seuraava →
Miten saat parhaan hoitotuloksen homeopaattisesta hoidosta? HUIPPU-URHEILU JA HOMEOPATIA

Kirjoittajan aiemmat julkaisut

Homeopatia ja vaihdevuodet
Tupakoinnin lopettaminen ja homeopatia
Kysymyksiä ja vastauksia homeopatiasta.