Takaisin ylös ↑ Feedcowboy.com

Flunssa kuriin homeopatialla

PUR-Kauppa | 30.10.2017


Lämpömittarit näyttävät negatiivista ja flunssan kulta-aika on taas täällä. Flunssa on ikävä, mutta erittäin yleinen vaiva kaikenikäisillä ja -kuntoisilla ihmisillä. Pahimmillaan flunssa voi vaikuttaa elämään useiden viikkojen ajan. Homeopatiasta voi kuitenkin olla apua myös flunssan oireiden lievittämiseen ja lyhentämiseen.

 

Flunssan ensioireet

Turvaudu näihin homeopaattisiin aineisiin, kun seuraavat flunssan ensioireet iskevät:

Aconitum: Nopeasti ilmenevät oireet kylmässä ja viimassa oleskelun jälkeen. Äkisti nouseva kuume, levoton ja rauhaton olo, pelokkuutta ja kova jano. Oireet alkavat tai pahenevat yöllä. Korvakivut, jotka alkaneet kylmästä tuulesta.

Ferrum Phosphoricum: Kuumeen noustessa, kun muita erityisiä oireita ei ole vielä ilmennyt. Sopii Aconitumin jälkeen, jos se ei ole auttanut. Kurkku tai korva voi olla kipeä.

Belladonna: Voimakkaat ja äkillisesti alkavat oireet. Kuume nousee korkeaksi, iho on tulikuuma, jalat ja kädet viileät. Silmät kiiltävät ja näyttävät kuumeisilta, pupillit suurentuneet. Ärtyneisyyttä, pelokkuutta. Voi sisältää kuumehoureita ja painajaisia. Sykkivää päänsärkyä, valonarkuutta. Ei halua juoda.

Gelsemium: Hitaasti alkavat oireet. Vilunväreitä pitkin selkää, raskas ja voimaton olo, haluaisi vain nukkua. Silmäluomet niin raskaat, että ei jaksa pitää silmiä auki. Pää raskas sekä särkyä lihaksissa.

Arsenicum: Suurta uupumusta flunssaoireiden yhteydessä. Vetistä, ärsyttävää nuhaa, joka tukkeuttaa nenän. Viluinen ja levoton olo, ei halua olla paikallaan pitkään. Niin pelokas ja ahdistunut olo, että ei halua olla yksin. Janoinen, haluaa juoda pieniä kulauksia lämmintä juomaa. Oireet usein alkavat tai ovat pahimmillaan yöllä keskiyön jälkeen. Sopii hyvin vatsaoireiseen flunssaan.

Eupatorium perfoliatum: Flunssa, jossa särkyä ja jäykkyyttä raajoissa ja selässä. Kivut tuntuvat luissa asti. Korkea kuume nousee voimakkaan palelun jälkeen. Vaikka olisi kylmästä jäykkänä, on valtava jano ja tekee mieli juoda kylmää juomaa. Levoton olo, mutta liikkuminen huonontaa oloa.

Pulsatilla: Flunssanoireisiin, kun olo on ylipäänsä surkea. Lapsi on huomionkipeä ja haluaa istua sylissä. Pientä kuumeilua ilman janon tunnetta. Tukkoisuutta sekä nenässä että korvissa, nuha tuntuu menevän korviin ja poskionteloihin. Nuhaerite on paksua ja kellertävän vihreää. Päivisin ei yskitä, mutta kuiva yskä alkaa heti, kun menee illalla makuulle.

Nux vomica: Flunssa, joka voinut alkaa stressin seurauksena. Sisältää uupuneisuutta, ärtyneisyyttä, pahoinvointia, olo kuin krapulassa. Nenä tukossa, etenkin yöllä. Ei kovaa kuumetta, viluinen olo. Vatsa- ja suolisto-oireita.

Rhus toxicodendron: Kastumisen jälkeen alkanut flunssa. Potilas on levoton, pyörii yöllä sängyssä, yskii, mutta ei herää yskimiseen. Olo parempi päivällä jatkuvassa liikkeessä. Kuume voi nousta nopeastikin, erityisesti aamulla. Lämpö ja lämpimät juomat helpottavat oloa ja kipeää kurkkua.

Lue koko artikkeli PURin kotisivuilta.

Jaa:

";
← Edellinen blogikirjoitus ← Edellinen Seuraava blogikirjoitus → Seuraava →
Homeaopatia ja sieni-infektio Homeopatia ja yskä

Kirjoittajan aiemmat julkaisut

Homeopatiasta apua auringonpolttamiin ja -pistoksiin